Başla
#1. 5510 sayılı Kanuna göre İşyerinin aynı il sınırları içinde Kurumun diğer bir ünitesinin görev alanına giren başka bir adrese nakledilmesi halinde, işyerince yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir.
#2. 5510 sayılı Kanuna göre aşağıdakilerden hangisi genel sağlık sigortasından sağlanan bir yardımdır?
#3. 5510 sayılı kanuna göre anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortaklarının sigortalıların 4/b kapsamındaki sigortalılıkları ne zaman sona erer?
#4. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre işveren, örneği Kurumca hazırlanacak işyeri bildirgesini en geç ne zaman kuruma vermek zorundadır?
#5. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre malûllük aylığı almakta iken bu Kanuna göre veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başlayanların malûllük aylıkları, ne zaman kesilir ? x
#6. İş kazası veya meslek hastalığı halinde sigortalıya veya sigortalının ölümü halinde hak sahiplerine, yapılan sürekli ödeme, aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır.
#7. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre sigortalı sayılanlar ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
#8. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre Cumhurbaşkanına yaşlılık aylığı ne zaman bağlanır?
#9. 5510 sayılı Kanuna göre, kamu idareleri vazife malullüğüne sebep olan olayı, Kuruma en geç ne kadar süre içerisinde bildirmekle yükümlüdür?
#10. I. Malûllük, II. Yaşlılık ve ölüm sigortaları III. Vazife malûllüğü 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre aylık ile ilgili olarak yukarıdakilerden hangisi veya hangileridir?
Bitir
Çok güzel olmuş. 7.sorunun cevabına bakarmısınız
Teşekkürler. Tüm yorumlarda eksik yada hatalı olan soruları tekrar kontrol etmek üzere not alıyoruz. Ancak bu test bölümü için whatsapp tan göndermeniz gerekiyor. Nedeniyse bu testi karıştırarak sorması ve her defasında soruların değişmesi